top of page

Sighthound fest Bohemia


Na scénu přicházííííí......................................................BERNADETTE Piccolo Bandito!

I první zářijový víkend se nesl v duchu přátelských setkání, soupeření v kruzích, notné dávky adrenalinu a úspěchů.

Bernadettku čekala její první výstava vůbec! Pro její výstavní debut jsme si nemohli vybrat lepší výstavu.

Sighthound fest Bohemia je speciální výstava pro všechna plemena chrtů. Konala se v příjemném prostředí kladrubského dostihového závodiště a kruh italských chrtíků měla na starosti velice příjemná švédská rozhodčí Karin Hedberg. S posuzováním si dala velice záležet a každého chrtíka tak čekala zevrubná prohlídka.

Ve fenkách se měla jako první předvést naše Bernadettka, jakožto jediný zástupce třídy štěňat. Nevím, co ji tak rozdovádělo, ale v kruhu se jí líbilo natolik, že ji popadla "hravá" a celé kolečko nešla ladnou chrtí chůzí, nýbrž skákala jako hopík. Vlastně to vypadalo spíše jako modré chlupaté jo-jo, které se mi v průběhu chůze do kruhu navíjelo rytmicky nahoru a dolu tak, že jsem vypadala jak zkušený artista v této disciplíně. Aby toho nebylo málo, snažilo se mi to ukousnout cedulku s číslem připnutou na mém levém boku. Divím se, že si nás nespletli s doprovodným programem. V postoji byla ale Bernadettka velice šikovná a trpělivá a nakonec paní rozhodčí její temperament i ocenila. Ze svého prvního předvedení na výstavě si tak odnesla ocenění Velmi nadějný 1 a Best Baby a krásnou plyšovou hračku, kterou mi ihned po obdržení vytrhla z ruky a v zubech si ji pyšně odnášela z kruhu.

Antoinettka byla hlášená do třídy vítězů, kde bylo spolu s ní dalších 5 fen. V takto početné třídě však, i přes obrovské vedro, zvítězila, byla vybrána za nejlepší fenu a obhájila tak titul vítěz speciální výstavy z loňského roku z Náměšti nad Oslavou. O titul BOB ji pak porazil černý pes, importovaný ze Švédska, Dervish Dreamweaver a nám putoval do rukou titul BOS.

Tím to ale pro tentokrát nekončí, neboť naše malé želízko v ohni si svým výsledkem vysloužilo možnost účastnit se závěrečných soutěží. Nastoupili jsme tedy spolu s dalšími 9 chrtími miminy do závěrečného kruhu. Jaké to překvapení, když paní rozhodčí, která měla za úkol vybrat tři nejlepší štěňata výstavy, zadala Bernadettce druhé místo. S hromadou kokard a s třemi pytli granulí jsme se spokojeně ubrali k domovu.

Aa

bottom of page