top of page

Jak česká výprava do Polska se vydala


A protože banditi ani v létě doma sedět nechtějí, bylo více než nutné naplánovat nějaké ty výstavní akcičky také na období prázdnin. Nabízelo se víkendové Polsko, přesněji dvě výstavy v Poslké Čenstochové. Když byla Antoinettka ještě malá, už jednou jsme do tohoto městečka zavítali. Tenkrát se nám to příliš nevyvedlo, ale rozhodčí, vybraní pro tento víkend byli příznivou předzvěstí, že by to tentorkát mohlo být i jinak.

Vydali jsme se tedy v sobotu brzy ráno v lidské sestavě Já a Lenka zatímco psí smečka byla opět o trochu početnější - Archibaldek, Antoinetta, Timothy a Nico. Na jednoho člověka dva psi, to jde. Na místo jsme dojeli téměř na čas..chrtíci jako na potvoru první den v kruhu začínali a tak jsme si tak tak stihli vyzvednout výstavní číslo, vyvenčit psy a už jsme uháněli do kruhu. Pan rozhodčí Vladimír Panuška byl taky z Čech. I přes to, že ve většině tříd české zástupce opravdu zvolil jako nejlepší, nemyslím si, že by jim nějak nadržoval. Vítězství vždy byla více než zasloužená. Čeští psi se, narozdíl od těch polských, mnohem lépe předvedli a kvalitou také vynikali. A tak to jelo, Timothy CAJC a nejlepší mladý (BOJ), Archibaldek (poprvé mezi dospěláky) CAC, a na Antoinettku předvedenou v poslední třídě , tedy fenách šampionkách, už se nedostalo a jakoby to panu rozhočímu bylo již trapné, na první místo vybral fenu polskou. Ale kdo ví, .. Antoinettka byla poprvé po porodu ve velkém výstavním kruhu a předvedla se krásně a udělala mi tím velkou radost.

Odpoledne jsme se ubytovali v hotelu na kraji města a na večeři se vydali naopak do centra. Dominantou Čenstochový je velký kostel, při jehož návštěvě jsme okusily nemalou dávku adrenalinu, protože zde právě probíhal celosvětový sraz katolické mládeže. "Fanatici" byli všude kolem nás a hlasitě zpívali a mávali vlajkami. A tak jsme to s 4 psy v kočárku zkrátily na dobu nezbytně nutnou a ubraly se do pohodlí hotelového pokoje.

Druhý den na bojišti se situace téměř opakovala, šlo tentokrát o klubovou výstavu, pořádanou polským klubem charta, která probíhala pod milým vedením německého rozhodčí Bjorna Fritze. Timtohy byl opět vybrán za nejlepšího mladého. Archibaldek znovu ve své třídě zvítězil, navrch s poznámkou, že je to velice pěkný mladík. BOBa získal pes ze třídy šampionů, opět z českého chovu - Fachiro Tileco, který se pyšní úspěchy i na výstavách světové úrovně, a Antoinettka tentokrát ve třídě šampionek také zabodovala a odnesla si navíc titul BOS - nejlepší jedinec opačného pohlaví.

Štastné a unavené nás čekala cesta zpět k domovu.

Aa

bottom of page