top of page

Klubová výstava italský chrtík


V listopadu nás tradičně čekala klubová výstava itaslckých chrtíků. Archibaldík v sále hotelu Svornost soutěžil již podruhé, Bernadettka se klubovky zúčastnila poprvé.

Posuzoval pan Miroslav Václavík z České republiky.

K pejskům byl velice milý, stejně tak i k vystavovatelům, ale jeho hodnocení bylo velmi přísné. Jen málokdo si z kruhu odnášel známku nejvyšší možnou. Vzhledem k tomu, že Archibaldka si už vystavuje jeho majitelka sama, na mě zbylo nervovat se vpozakruhu. A že to byly nervy! Vše se jim povedlo na jedničku, dokonce i stoleček, ze kterého měla Péťa strach, zvládl Arčí bez problémů. Právem si tak odnesl známku výborný 1 a titul CAC, za který jsme velice vděční, neboť tak milý Árčí odstartoval běh na českého šampiona.

Bernadettka spolu se mnou přišla na řadu o něco později. Ve třídě dorostu bylo rekordních 6 fen! Opět platilo, že ne každý dostal známku Velmi nadějná. Bernadettka se však panu rozhodčímu jevila jako hodna tohoto ocenění a nebýt hopkání třeba by to vyšlo i na lepší umístění. Velice šťastní jsme však stanuli na pozici třetí. "V zákulisí" však čekala ještě naše profesionálka, matka rodu, Antoška, aby se s fenkou Blackie Next Level utkala v třídě čestné nebo-li Top Class. Bez mrknutí oka se s grácií jí vlastní předvedla, skoro jakoby tušila, že dost možná je to její poslední výstava, a svou soupeřku porazila, dostala také nominaci do soutěže o nejlepší hlavu a na závěr přihodila ještě titul Vítěz Top Class.

A protože tam s námi byla i Bathildis, která se nám krátce před výstavou nešťastně vrátila z prvního domova, přihlásila jsem nás do soutěže nejlepší chovatelská skupina.

Zde opravdu spíš pro srandu :D Piccolo Bandito team jsem totiž tvořila Já, Anet a Péťa spolu s hlavními účinkujícími Bernadettkou, Bathildis a Archibaldem. Jelikož dva z tříčlenné psí party jsou ještě mimina, a vlajkonoš Bernadette hopsala jak o život asi aby nás nikdo nepřehlédl, právem jsme se umístili na místě třetím a zároveň i posledním :) Jak jinak, Puclík to zase posral :D

Zkušenost to byla ale krásná, a pro příště už budeme silnější!

Aa

bottom of page