top of page

InterCanis Brno

Po dlouhé době jsme vyrazili za účastí na mezinárodní výstavě a to opět do našeho oblíbeného Brna. Počasí už od rána ukazovalo na příjemný den a my se zase těšili na trochu toho výstavního pozdvižení. Celé naše těšení bylo ještě znásobené tím, že jsme měli po měsíci zase vidět naše malé štěňátko Archibalda, který se měl na výstavu přijet poprvé podívat a možná si to tak trochu i zkusit :)

Chrti tentokrát vycházeli na neděli, tedy na druhý výstavní den, kde se obvykle vystavuje menší část skupin a tak byl v hale větší klid než obvykle. Kruh chrítků byl umístěn v, řekla bych, celkem příjemné části haly a kolem něj bylo spousta prostoru pro „kempování” vystavovatelů. Někteří chrtíci už tu byli a tak jsme se s nimi a s jejich majiteli pozdravili a pomalu se připravovali na dnešní vystoupení. Antoinettka měla být ve třídě šampionů sama a tak jsme doufali v ocenění CAC a další krůček k dokončení titulu grandšampiona ČR. Pan rozhodčí JAVOR DAVOR z Chorvatska působil sympaticky, ale už od rána se netvářil moc nadšeně, skoro jako by se nudil a dělal raději něco jiného než zadával CACy naší Antoinettce :) Možná i proto byla rychlost posuzování taková, že to vypadalo, že 13 přihlášených chrtíků bude posouzeno během 15 minut. Nakonec se dostavilo chrtíků jen devět, z toho pouze dva psi, kteří byli po jednom ve třídě otevřené a šampionů a sedm fen, z nichž nejvíce jich bylo ve třídě otevřené - čtyři fenky.

V mezitřídě si CAC odnesla Francesca Tileco, ve třídě otevřené právem zvítězila Destiny Můj andílek a když i Anotinettka obdržela svůj CAC ve třídě šampionů, bylo jasné kdo se utká o titul CACIB jinými slovy, kdo se stane nejlepší dospělou fenou na mezinárodní výstavě. Po krátkém předvedení bylo vidět, že se pan rozhodčí rozhoduje mezi Antoinettkou a Destiny. Štěstí se však přiklonilo k nám a my jsme konečně získaly náš první CACIB z České republiky!! :) Destiny si odnesla CACIB rezervní a za chvíli už byl připraven také její táta, nejlepší pes dnešního dne - Talata Shanen a nejlepší mladý (BOJ) - pěkná Aurelia Corallo Blue, aby se s Antoinettkou utkali o titul BOB. Opět jsme se všichni předvedli v pohybu. Po chvíli pan rozhodčí pokynul naším směrem a naše černá hvězda se opět stala nejlepším chrtíkem výstavy! Musím Antoinettku moc pochválit, protože tak hezky jako v poslední době se nepředváděla od třídy mladých, práce s ní v kruhu je natolik pohodová, že si to konečně zase obě užíváme.

Archibaldek s paničkou dorazili chvíli před tím, než jsme nastupovaly do kruhu a jeho reakce byla úžasná. Radostí na mě skočil, že jsem měla problém ho udržet. Byl poprvé na výstavě a tak jsme byli zvědaví, jak výstavní ruch zvládne a jak se bude chovat. Ze začátku byl docela nesvůj ale nakonec to vypadalo jako by obrážel výstavy každý víkend od té doby co se narodil. Dokonce jsme s ním zkusili i chůzi v kruhu na výstavním vodítku a moc mu to šlo. Těším se až se nějaké výstavy zúčastní na ostro a doufám, že se předvede již brzy, ještě ve třídě štěňat. Protože je to zatím „jedináček” a majitelé jsou v tomto ohledu začátečníci, vydali jsme se v době čekání na závěrečné soutěže podívat, co nabízí stánkoví prodejci. Stánky byly tentokrát rozmístěné pouze ve venkovním prostředí a sluníčko už touto dobou pěkně hřálo. Tak jsme si užili příjemné pochůzky a následně odpočinku ve stínu stromů na travnatém plácku vedle haly. Stihli jsme se i vyfotit a pak už jsme spěchali přesunout se k hlavnímu kruhu, kde se měly závěrečné soutěže odehrát.

Jak jsem již zmiňovala, na programu druhého výstavního dne byli pouze čtyři skupiny plemen a tak čekání nemělo být příliš dlouhé. Klasicky se předvedli děti v juniorhandlingu, následně páry, chovatelské skupiny a veteráni a po štěňátkách a juniorech už nastupovali ti nejlepší ze skupin II, V, IX a X. . V té poslední i my s Antoinettkou. Obvykle už ji do posledního předvedení v závěrečných soutěžích musím hodně přemlouvat ale tentokrát mě v tom nenechala a nastoupila jako pravá šampionka a stejně tak se po celou dobu prezentovala. Pan Tibor Havelka ze Slovenska na ni se zaujetím zahlížel a tak jsem nabyla dojmu, že máme nějaké ty šance uspět i v konkurenci nejkrásnějších chrtů dne. A opravdu! Do užšího výběru postupuje italský chrtík, whippet, greyhound, afgánský chrt a irský vlkodav, ostatní opouští kruh. Nás pět se ještě jednou předvede v pohybu, nejprve každý zvlášť rovinku, poté ještě všichni dohromady oběhneme kruh. A bylo rozhodnuto! Páté a čtvrté místo obsadili whippet a vlkodav a na třetí místo se dostává italský chrtík!!!! A tak jsme se ještě spolu se svými o poznání většími kolegy, afgánem na prvním a greyhoundem na druhém místě, vyfotili na stupních vítězů, převzaly jsme veliký pohár a pytel granulí a už už pospíchali domů. Všichni jsme byli unavení ale šťastní že se čekání vyplatilo a my mohli opět okusit pocit štěstí z úspěchu v závěrečných soutěžích.

Aa

bottom of page