top of page

Moravskoslezská výstava psů Brno

První podzimní neděle se nesla v duchu babího léta. Počasí vyšlo, jako na objednávku, opravdu nádherně, což jsme všichni velmi uvítali, neboť se výstava i tento poslední zařijový víkend konala venku-v areálu Brněnského výstaviště v tamním velodromu. Prostor to byl poněkud stísněný, kruhy malé, ale myslím, že nakonec se všichni nějak poskládali a výstavě to na kráse zase tolik neubralo.

Na dění ve výstavním kruhu číslo 2, kde se chrtíci měli předvést, jsme byli velice zvědaví. Účastnilo se 13 chrtíků různých barev a velikostí :) Ty nejlepší měla vybrat paní rozhodčí BOŽENA OVESNÁ.

Na Antoinettku jsem byla také velice zvědavá, protože už nějakou dobu se nerada předvádí a ačkoliv to má perfektně natrénované a krásně to umí, ve výstavním kruhu dělá paničce naschávály :D Někdy dokonce nepomůže ani to, že si to s ní před začátkem výstavy několikrát zkusím nanečisto a kruh si párkrát projdeme, aby se s ním seznámila. Před paní rozhdočí a přihlížejícím davem na ni pak spadne jakási tréma, jako kdyby věděla, že teď je to na ostro. Mám pocit že by mi z kruhu někdy nejraději utekla. Pak už se jen snažím zachránit co se dá, takže nakonec odcházím nejvíce zpocená a vynervovaná já. :D

O paní rozhodčí jsem se dočetla, že dá přednost i urostlejším psům v případě, že jejich kvality jsou výborné. Pro mě to byla docela dobrá zpráva, neboť vím, že moje fenka není žádný "drobeček". :) Tuto neděli ovšem Antoinettka patřila spíše k těm menším :D Paní rozhdočí poté toto tvrzení potvrdila, když na velikosti příliš nehleděla a jako zástupce nejlepšího psa plemene zvolila velkou, ale opravdu nádhernou Campanellu Bohemia Skara.

Ani my jsme ale nezůstaly bez ocenění, Antoinettce se to docela povedlo a tak, myslím že právem, si odnesla ocenění V1 a titul CAC.

Je to náš druhý v ČR, další krůček na cestě k dovršení českého šampiona! :)

Aa

bottom of page