top of page

Národní výstava ve Walbrzychu

Do Walbrzychu, přesněji Świebodzic jsme jeli především proto, že je to od nás opravdový kousek a již předtím nás Polsko, co se výstav týče, zaujalo. Byl to náš třetí výlet do zahraničí a my byli velmi zvědaví, co nám tato výstavní neděle přinese. Už také proto, že Antoinettka zde, ve svých patnácti měsících, měla poprvé soutěžit za "dospěláky"-v mezitřídě. Moc jsme si od toho ale neslibovali, neboť posuzovat měla paní HANNA WOŹNA - GIL z Polska. Nic proti paní rozhodčí! Moje obavy plynuly z domněnky, že někteří rozhodčí jsou poněkud vlastenecké nátury a tituly si raději nechávají "doma" než aby je posílali sousedům :) Antoinettka však byla ve své třídě sama a tak jsme měli dobrý pocit, že si snad jedeme alespoň pro ten první polský CWC (CAC).

Ná této výstavě se nám líbilo to, že byl přesně stanovený čas, kdy posuzování našeho plemena začne. A tak jsme se nestresovali a beze spěchu jsme se šli porozhlédnout po výstavním areálu, kterým byla menší sportovní hala a k ní přilehlé venkovní hřiště. Chrtíci měli kruh "samozřejmě" venku :D což nám tentokrát ale vůbec nevadilo, protože již tento květnový den bylo opravdu velké horko a sluníčko mělo značnou sílu. Holky si teplo užívaly a my jsme nepozorovaně červenali na odhalených částech těla. :) (Památka na tento den v podobě bolestivého spálení nám ještě pár dní vydržela :D)

U výstavního kruhu bylo nádherně! Seděli jsme přímo naproti jednomu z mnoha Polských kostelíků a výjimečně kolem nás neběhala spousta psů a lidí, jak tomu většinou na výstavách bývá. Tato výstava byla spíše menší, ale zato s velice příjemnou a poklidnou atmosférou.

Chrtíků bylo přihlášeno pouze šest! Když jsem se ale rozhlédla po konkureci, všimla jsem si krásné BLUE BREEZE Z Koloseum a naděje na titul BOB pomalu mizela v dáli. Přesně tato fenka nás zhruba před měsícem porazila v Polské Opoli. Jirka mě ale přesvědčoval ať nic nevzdávám, že je naše holčička moc krásná a šikovná. A měl pravdu!

Když na nás konečně přišla řada, Antoinettka jim to tam předvedla v plné parádě. Paní rozhodčí zrovna zaučovala budoucí novou rozhodčí a zřejmě i proto posuzování trvalo déle než obvykle. A tak musela Antonettka stát...minutu, dvě minuty..tři minuty...a za celou dobu se ani nepohnula!! Učiněná psí soška! Bodovala nakonec i v pohybu a tak už jsme si za chvíli vysněný titul BOB odnášeli ani jsme nevěděli jak! :)

Za chvíli už se pyšní páníčci fotili s cedulkama Best of Breed a CWC. :)

Jelikož jsme měli zrovna zkouškové období, potřebovali jsme si to v Polském Walbrzychu co nejrychleji "odbít" a jet domů pokračovat v učení. Naše černá hvězda nám ale zase jednou udělala čáru přes rozpočet. Učení muselo počkat a my už za chvíli také čekali - na závěrečné soutěže.

Skupinu číslo deset měla posoudit stejná rozhdočí, kterou jsme měli v základním kruhu a už tam jsme si nemohli nevšimnout, že jí Antoinettka nemálo zaujala. Byli jsme tedy zvědaví, jestli pro nás paní Hanna neplánuje i nějaké to místečko na stupních vítězů :)

Antoinettce se do závěrečných soutěží nikdy moc nechce. Má pocit, že už si to všechno odbyla a že má hotovo. A tak jsem prosila a přemlouvala, naslibovala spoustu dobrůtek až se mnou nakonec šla. :) A vůbec si nevedla špatně! Paní rozhodčí nás vybrala na čtvrté místo, tedy BIG4! Byl to náš první velký úspěch, první opravdové stupně vítězů! :) A Antoinettka se tímto zařadila k úspěšným vístavním "dospělým" psům - psím hvězdám :)

Aa

bottom of page