top of page

Prague Expo Dog


Poslední říjnový víkend nás čekala první halová výstava. Přihlášená byla jak malá Bernadettka tak její mamka Antoška a obě výstavy jsme si plánovali patřičně užít.

Bernadettce už je 6 měsíců a postoupila tedy do kategorie dorostu. V konkurenci ji čekala oba dny jedna další fenka. Do tříd štěňátek a pak i dorostu se hlásí takzvaně "na zvykačku" a o žádné tituly se zatím nesoutěží. Trochu jsem doufala, že v hale, kde je přeci jen mnohem větší ruch než na výstavě venkovní, Bernadettku sranda přejde a nebude v kruhu tolik hopsat. Opak byl však pravdou, ale i přes to jsme se dohopsali k známce Velmi nadějný 1 a to oba výstavní dny.

Poprvé byly závěrečné soutěže zde v Praze otevřeny také pro dorostence. A tak jsme s tímto oceněním mohli počkat do odpoledne a doufat v nějaké pěkné umístění i mezi ostatními plemeny. U doufání to však také skončilo. Do záverečného kruhu nastoupila asi stovka jedinců všech různých plemen a situace byla asi taková, že z jedné strany očmuchával Bernadettku franzouzský buldoček zatímco zpředu ji v čumáčku lechtaly chlupy šeltie a ona nevěděla s kým by si pohrála dřív. Opravdu nevím, jak byli tři nejlepší dorostenci vybráni, ale každá příležitost zkusit si předvedení ve velkém kruhu je k nezaplacení a tak jsme za ni rádi.

Antoinettka oba dny svou třídu šampionek vyhrála, ale žádné větší tituly se již, i přes její krásné předvedení, nekonaly.

Aa

bottom of page