top of page

DUOCACIB Brno 2015

Po dlouhé době jsme měli opět příležitost zúčastnit se domácí výstavy. Brněnské výstavy patří k těm nejlepším u nás a tak je vždy ráda přihlásím. Tento víkend byl však pro nás velmi důležitý, protože nám konečně nastala druhá výstavní sezóna a tak jsme se opět mohly pustit do boje - o poslední potřebný CAC k dokončení českého šampiona.

Do Brna jsme vyjeli v sobotu brzy ráno a vyzvednutí výstavního čísla v kruhu jsme tak tak stihli...nebo spíš nestihli, ale paní vedoucí kruhu byla naštěstí vstřícná. A tak jsme se s Antoinettkou spěchaly abychom se v třídě otevřené mohly utkat s fenkou Bella di Notte Můj Andílek.

U pana rozhodčího M. GUNIŠE (SK), člověk nikdy neví. Je to značně náladový muž :D Tentokrát jsme ale za nic vynadáno nedostaly a CAC a následně ještě res. CACIB nám bez okolků zadal. Z celkového vítězství se podle předpokladu radovala majitelka světové chovatelské stanice Lux Loral Inguna Grava Thurman, která tento víkend bodovala oba dny se všemi svými přihlášenými psy.

Posuzování probíhalo velice rychle a tak jsme ještě před obědem stihli vystavit dokončený ČESKÝ ŠAMPIONÁT.

Ubytovaní jsme byli hned naproti výstavišti a tak jsme to naštěstí do postele neměli daleko, vyčerpaní jsme to velice ocenili.

Druhý den ráno jsme se posilnili výbornou snídaní a já jsem pak holky naskládala do kočárku, sbalila vše potřebné a pěšky se vydala do výstavní haly F. Dnes už nám v podstatě o nic nešlo a tak jsme vystavování pojali jako potřebný trénink a mohly si ho bez nervozity užít. Paní rozhodčí MISTERKA KLUSKA WIESLAVA vypadala na pohled trochu přísně, ale k chrtíkům přistupovala s citem. I to byl nejspíš důvod proč se jí chrtíci nebáli a Antoinettka ji při posuzování na stole dokonce skočila koelm krku a dala ji pusinku. Myslím, že to paní rozhodčí hodnotila spíše pozitivně.

Při posuzování pánského zastoupení bylo jasně vidět, že preferuje velké samce. U fen se jí také líbily spíše feny "kost a mlíko" , přílišnou velikost však odsoudila. S Antoinettkou jsme si vysloužily ocenění V1, CAC, v souboji o první a druhou nejlepší fenu (CACIB a res. CACIB) ji už zaujaly jiné. Konečný výsledek (BOB a BOS) však byl stejný jako den předešlý.

Antoinettka mi ale opět udělala radost, myslím, že už konečně zjistila, že se ji v kruhu nic nestane. Vystavovala se mi příjemně, jen její trpělivost v postoji budeme muset trochu podpořit tréninkem.

S denním odstupem jsme se ještě jednou radovali ze sobotního výsledku, při zjištění, že lotyšská fena Nicolina Nobile Lux Loral, která nás v boji o CACIB porazila, ho již nepotřebuje, neboť jich má již 28 a interšampiona splněného. CACIB by tak by měl automaticky přejít na druhou fenu v pořadí s rezervním CACIBem -Antoinettku, která ho se svýma dvěma na kontě ovšem ráda využije! :)

Tak HURÁ a následuje dlooouhá výstavní pauza :/ :)

Aa

bottom of page