top of page

Mikulášský Walbrzych

NÁVRAT DO POLSKÝCH SWIEBODZIC BYL PRO NÁS OPĚT ŠŤASTNÝM.

Výstava byla tentokrát rozdělena do třech dnů, jelikož venkovní prostory v tuto roční dobu nepřipadaly v úvahu a sportovní hala je opravdu malinká. Vešlo se sem všeho všudy šest kruhů. Chrtíci byli v kruhu posledním a výstavní dění v něm zahajovali. Antoinettka byla tentokrát ve třídě šampionů a tak byla také posledním předvedeným chrtíkem.

Pan rozhodčí CHRISTIAN CAST (CY) byl velice sympatický, avšak přísný. Chrtím specialistou však zřejmě nebyl, neboť byl dost překvapený z bázlivé povahy chrtíků a dalších plemen skupiny X, pro která je tato vlastnost téměř typická. V takových případech zadával známku VD. Nelze však vyloučit, že bázlivost nebyla jediným důvodem jeho rozhodnutí a u daných jedinců postrádal i jiné kvality.

Počet přihlášených ve Swiebodzicích asi nikdy není a nebude velký a i tentorkát zde bylo pouze 6 zástupců. Nicméně i tak se posuzování velice táhlo. Pan rozhočí si dával záležet především na posudkách - je to zatím náš nejdelší (ale patří k nejhezčím:).

Než jsem Antoinettku proti její vůli dotáhla do kruhu, vzhledem k časové tísni jsem ani netušila, jak dopali ostatní před námi. Když jsme však nastoupily, pan rohodčí i jeho asistenka vypadali velice spokojeně, až se mi skoro zdálo, jakoby si oddychli. Až později mi došlo proč. Všichni před námi totiž dostali známku VD (někteří jedinci se báli tak, že se nenechali ani prohlédnout, zřejmě s panem rozhodčím nebylo něco v pořádku :D) a kdyby se jim ani poslední chrtík nelíbil, zůstalo by pro tentokrát toto krásné plemeno bez zástupce BOB. Pan rozhočí se však během posuzování zdál být s Antoinettkou velmi spokojený. Líbila se mu její velikost, kterou hodnotil jako standardní, ocenil přiměřené osvalení a stavbu kostry, nadšený byl z kvality srsti. Vysvětlil mi, že podle jeho názoru by mohla mít malinko hlubší hrudník, ale že je to prý jen taková drobnost. Asi po deseti minutách a několika řádcích plných chvály mi pan rozhodčí podával ruku se slovy "gratuluji, máte vše" – V1,CWC, Nejlepší fena a také BOB"! Zároveň mi dával i velkou papírovou tašku s dárky.

A tak jsme byli velice šťastni, že jsme tady ve Swiebodzicích po půl roce obhájili titul BOB a přes obrovskou únavu se rozhodli, že počkáme na závěrečné soutěže.

Kdybychom bývali nečekali, asi by se nic nestalo, protože na stupínky vítězů desáté skupiny už jsme se neprobojovali. Minimálně bychom však přišli o velice srandovní soutěž o nejlepší mikulášský kostým.

V dárkové taštičce jsme našli velký salám, plastovou misku a krásný vánoční obojek, který jsme pak museli vyměnit, protože velikosti chrtíka příliš neodpovídal :)

Já osobně jsem byla tentokrát naprosto nadšená z výstavního katalogu! :) už kvůli němu to stálo za to (na obálce polský chrtík Baublis Forum Romanum)

Krásná výstava s příjemnou předvánoční atmosférou. Příště zas!

Aa

bottom of page